VVS er mer enn bare rør: – Bluetech VVS Drammen er nytt medlem i Næringsforeningen

Moderne VVS er mye mer enn bare rørlegging, forteller daglig leder for Bluetech VVS i Drammen. Derfor er firmaet opptatt av skreddersydde løsninger for kunder. På bilde fra venstre: Daniel Korneliussen, Erland Auen, Kjetil Hanssen og Daniel Søgnen.

«Vi ønsker hjelpe bedrifter som vil ha jobben gjort ordentlig, av flinke fagfolk som er stolte av håndverket»

– VVS er ikke hyllevare, men skreddersøm. Fordi tekniske systemer blir mer avanserte, må alt fungere sammen. Målet er heller ikke å selge inn mest mulig, for enhver pris. Faktisk hender det at jeg anbefaler kunder å bytte vinduer i bygget, i stedet for å investere i et større varmeanlegg. Med et slikt energisparende tiltak, kan de kanskje klare seg med et mindre anlegg, forteller Kjetil Hanssen, som er daglig leder i firmaet han grunnla.

Kjetil sier at Bluetech VVS ble med i Næringsforeningen i Drammensregionen fordi de er opptatt av å bidra lokalt, dele kompetanse, og knytte til seg nye kontakter.

Om å fikse det som andre gir opp

Kjetil startet Bluetech VVS i 2020, etter å ha arbeidet i nesten 20 år i rørbransjen. Han ville gi bedriftskunder, sameier og borettslag velfungerende, moderne VVS-løsninger. Som totalleverandør tar de seg av installasjon- og drift av systemer for oppvarming- og kjøling, vann- og avløp, ventilasjon og brannslokking (som sprinkleranlegg, skum- og gasslokkeanlegg).

– Vi ønsker å nå bedrifter som vil ha jobben gjort ordentlig, av flinke fagfolk som er stolte av håndverket. Internt i bedriften er vi også stolte av kompetansen vi kan tilby kundene: At vi fikser ting som andre gjerne gir opp å løse, sier han.

Bluetech VVS er en av få bedrifter i Drammensregionen, som er FG-sertifisert for installering og vedlikehold av automatiske slokkesystemer.

– Vedlikehold av sprinkleranlegg er ett krav under internkontrollforskriften til bedrifter, sikkerhetsforskriften i forsikringene, og i brann- og eksplosjonsvernloven, det er med andre ord litt henge fingrene i, sier Kjetil Hanssen.

(brann- og eksplosjonsvernloven § 6. andre ledd)

Yrkesstolthet og seriøsitet er Bluetech VVS opptatt av å formidle til både kunder og ansatte. De vil gjerne være en attraktiv arbeidsplass for flere typer mennesker, og har vekst som en sterk målsetning fremover.

– Ansatte gir ofte tilbakemeldinger om at det er fint å jobbe i en bedrift der yrkesstoltheten verdsettes, sier Kjetil.

Fremtiden: Ny teknologi brukt på nye måter

Bluetech VVS er opptatt av hva kundene trenger av problemløsning i fremtiden, og vi bruker derfor ressurser internt for å holde oss oppdatert og i forkant av digitaliseringsbølgen. Dette vil gjøre at vi ikke står igjen på perrongen som bedrift, og at vi faktisk klarer å levere det våre kunder krever av oss i fremtiden også, sier Kjetil Hanssen.

Han benytter anledningen til å skryte av teamet sitt enda en gang.

– Noe av det jeg liker best med jobben, er alle de engasjerte ansatte vi har. Uten flinke og dedikerte folk kan vi ikke gi et godt tilbud til kundene, og vi kan heller ikke bli best på det vi gjør, sier Kjetil Hanssen.

Så innskyter han spontant om VVS-historie helt tilbake til romertiden:

– Helt siden de gamle romerne konstruerte avanserte transportsystemer for vann og kloakk, så har VVS vært sentral i oppbygningen av sivilisasjoner. Det er moro å arbeide med et fagfelt som er så viktig for mennesker den dag i dag – og som favner så bredt, sier han.