TV-aksjonen 2021: -Vil gjerne ha med flere bedrifter fra Drammen og Lier i kampen mot barneekteskap

22. oktober inviterer TV-aksjonen, med varaordfører Ståle Sørensen i spissen, næringslivet i Drammen og Lier til verdens største dugnad på Quality Hotel River Station. I fjor satte næringslivet innsamlingsrekord med hele 48 millioner kroner til TV-aksjonen. I Drammen alene samlet næringslivet inn nesten 700 000 kroner, til tross for et litt annerledes år.

Varaordfører Ståle Sørensen håper at vi i 2021 kan ringe inn et like stort beløp når TV -aksjonen i Drammen nå inviterer til ringedugnad.

– Ringedugnaden var imponerende i fjor, og over all forventning. Det viste seg at næringslivet i Drammen bidrar selv i tider med mye usikkerhet. Viljen til å bidra er stor i Drammen, sier varaordfører Ståle Sørensen.

Hvert tredje sekund blir en jente giftet bort et sted i verden

TV-aksjonen går i år til Plan International sitt arbeid i kampen mot barneekteskap.
Med årets TV-aksjon skal vi nå ut til tre millioner mennesker for å få slutt på barneekteskap i de landene der problemet er størst:Bangladesh, Nepal, Malawi, Mali og Niger. Sammen skal vi gi jenter muligheten til å velge sin egen framtid og vie seg til livet.

Næringslivet i Drammen bidrar til å nå FNs bærekraftmål

Hvert år stiller næringslivet seg sammen med TV-aksjonen for å nå FNs bærekraftmål. I år bidrar vi på verdens felles arbeidsplan for å oppnå blant annet mål nummer 5: Likestilling mellom kjønnene.

– Jeg tror vi får se den samme dugnadsviljen fra næringslivet i Drammen også i år. Bedrifter har mulighet til å gi det de føler at de kan bidra med. Hvis alle kan bidra med noe, så er det veldig bra, sier varaordfører Ståle Sørensen.

Skal ringe fra Quality Hotel River Station

Quality Hotel River Station stiller sine lokaler til disposisjon for næringslivets egen dugnad i Drammen. Under ringedugnaden samles personer fra næringslivet, organisasjoner og politikken i Drammen for å samle inn midler i sine nettverk.

– Jeg hadde gleden av å være med i fjor, og det var kjempegøy. Vi samlet oss på ulike
stasjoner og ringte til nettverkene våre. Og så kan man følge med på hvor mye de andre klarer å samle inn. Har man litt konkurranseinstinkt er dette en veldig morsom måte å kunne bidra på, sier Ståle Sørensen.

Å være med på ringedugnad på Quality Hotel River Station er utrolig hyggelig, forteller Hege Ramm, fylkesaksjonsleder for TV-aksjonen i Viken. Personalet der er virkelig fantastisk, og stemningen er kjempegod. I år skal vi også få servert frokost når vi kommer.

Vil gjerne ha med flere bedrifter fra Drammen og Lier i kampen mot barneekteskap

– Engasjementet for høstens viktige tema er stort hos næringslivet i Drammen, men vi ønsker alltid å ha med enda flere bedrifter på laget, sier Hege Ramm.

For mer informasjon og påmelding kontakt Hege Ramm, fylkesaksjonsleder i Viken, på telefon 920 23 490 eller send en e-post til viken@tvaksjonen.no

Les mer her: www.blimed.no/næringsliv