Tre studenter med ambisjoner: – Nytt internship hos Næringsforeningen

For første gang har Næringsforening i Drammensregionen fått 3 studenter fra Universitet i Sørøst-Norge på internship. Men hva er internship? Internship (praksisprosjekt) er et godt alternativ til den tradisjonelle bacherloroppgaven, hvor studenter kan overføre teori og kunnskap fra studiet til gjennomføring av ulike arbeidsoppgaver hos en organisasjon eller virksomhet. Internship studentene f.v.: Alexandra Christou, campus Drammen, Sanna Choudary, campus Vestfold, Paulina Andruszkiewicz, campus Ringerike.

Gir perspektiv

Intensjonen med gjennomføring av et slikt prosjekt er å kunne gi studentene kobling mellom teori og praksis, samt skape/utvikle nettverk i arbeidslivet ved å møte mange dyktige mennesker i organisasjoner. En slik erfaring ser bra ut på CV-en og kan senere bidra til å skille slike studenter i jobb rekrutteringen. Organisasjonen får nytte av ny utdannende studenter med kunnskap og kreativitet, samt et annet perspektiv til å utføre ulike arbeidsoppgaver.

Vinn-vinn situasjon

– Næringsforeningen ser stor nytte i ha studenter på internship. Studentene vil bringe akademisk kompetanse til organisasjonen, samtidig som vi kan bidra til studentenes læring. En vinn-vinn situasjon, sier administrasjonsleder i Næringsforeningen, Trude Ween Rustad

– Vi ser frem til et tett og god samarbeide med studentene, som vi er sikre på vil tilføre nye perspektiver i oppgavene som skal løses. USN og Næringsforeningen har hatt et godt samarbeide i mange år, og er glade for å kunne bidra med internship-plasser denne våren, avslutter Ween Rustad.

Ambisiøse studenter

Alexandra Christou går sjette- og siste semestret bachelor økonomi og ledelse ved campus Drammen.

– Jeg valgte internship fordi det har virket interessant med tanke på at man får jobbet innenfor det man studerer. Internship virket også mer utfordrende enn bacheloroppgave skriving og jeg har i studietiden ønsket å utvikle meg på et høyere nivå som kan gi meg en lettere overgang til arbeidslivet.

I tillegg får man løse arbeidsoppgaver som gir en annen type forståelse og er dermed en fantastisk erfaring som man kan ta med seg videre.

– Jeg har hatt mange fag innenfor bedriftsøkonomi og samfunnsøkonomi, og det å jobbe med eiendomsfinans i dette internshipet tester mine evner og min kunnskap. Jeg har allerede nå den første uken lært mye og samtidig brukt mye av min kunnskap til å løse mine arbeidsoppgaver, avslutter Alexandra Christou.

Sanna Choudary går avsluttende semestret på 2-året sitt i bachelor sosiologi ved campus Vestfold.

– Jeg valgte internship fordi sosiologistudenter hadde muligheten til å ta dette i et semester som et valgemne. Grunnen til at jeg valgte er fordi jeg får mye bruk av det teoretiske/faglige innhold i det praktiske.

– Jeg har hatt faget organisasjonssosiologi som er viktig å se og lære mer i praksis. Også tenker jeg, når man har mulighet til å ha litt praksis og får noe bra på CV-sin, så why not, avslutter Sanna Choudary.

Paulina Andruszkiewicz går sjette- og siste semestret bachelor markedsføringsledelse ved campus Ringerike.

– Jeg valgte å gå for internship siste semestret av studiet mitt for å kunne skaffe meg arbeidserfaring i utdanningsområdet mitt, og ikke minst utvikle nettverket mitt. Man får mulighet til å møte mange dyktige mennesker med lang kompetanse bakgrunn, samtidig kan jeg se hvordan teori og det jeg har lært på studiet kan utføres i praktiske oppgaver.

– Overføring fra teori til praksis hos en virksomhet er noe jeg alltid synes var vanskelig å sette perspektiv på, men takket være praksisplassen hos foreningen håper jeg endelig får svar på, avslutter Paulina Andruszkiewicz.

Følges opp

I og med at studentene kommer fra forskjellige studieretninger, får de tilpassede arbeidsoppgaver. De får kontinuerlig oppfølging av sin mentor på USN i tillegg til en egen kontaktperson hos Næringsforeningen.