Spennende tilbud for gründere

Etablererveiledningen kan nå presentere en rekke nye tilbud for gründere og nyoppstartede bedrifter i Drammensregionen denne høsten.

– Ja, vi har et bredt tilbud av kurs og gründerverksteder i høst, blant annet innen temaer som økonomi, skatt, merverdiavgift, kommunikasjon, sosiale medier, nettside, foto og salg, forklarer rådgiver Lisbeth Torkildsen (bildet under).

–  I september starter vi med to gründerverksteder hvor du lærer å bygge din egen merkevaremanual. Verkstedholder er Ina Sandengen, gründer av Sandengen Consult. Ina har erfaring som markedsansvarlig i Puma Norge, og har vært med på å starte Exerto.no som er landets første treningssenter på Internett. I tillegg har hun vært ansvarlig for Abilica hjemmetreningsutstyr i Mylna AS og drevet SportSonic Norway AS hvor hun har bygget opp Miiego trådløse hodetelefoner til å bli en suksess, forklarer Torkildsen. 

Etablererveiledningen skal dessuten holde fagkurs på strategi og markedsføring, Facebook og Instagram for bedrifter der kursholdere er fra kommunikasjonsbyrået Godt Sagt i Drammen

Økonomi i fokus

–  Økonomi og økonomiforståelse er en av de viktigste forutsetningene for å lykkes med egen virksomhet. Når vi arbeider med budsjett og kalkyler får vi en oversikt og en «realitetssjekk» om det vi ønsker å starte med vil gi god nok inntekt i forhold til utgifter, fortsetter Torkildsen som opplyser at de også vil starte med grunnleggende kurs om skatt og merverdigavgift for ENK og AS. Foredragsholder her er Trond Løsengen som arbeider med forebyggende veiledning hos Skatt Sør. 

Videre blir det to kurs som ledes av autorisert og erfarne regnskapsføreren Hilde Knudsen som har holdt en rekke kurs og forelesninger for gründere de siste ti årene. Tema på del 1 er; Økonomikontroll del 1 – «Hva krever myndighetene?», og tema på del 2 er; «Økonomikontroll– uten å føre regnskap.» – Her får deltakerne en lettfattelig innføring i hva de må ha oversikt over i forhold til økonomi, opplyser rådgiveren.

Budsjettering og kalkyler

Økonomidelen avsluttes med et gründerverksted i økonomi, budsjettering og kalkyler.  Her skal deltakerne jobbe med egne tall for å få oversikt over sin virksomhet. – De får verktøy som gir en oversikt og kontroll over utgifter og inntekter og viser hva som må inn i salg for at virksomheten skal overleve, påpeker Torkildsen.  

Leder av verkstedet er Evgeniya og Rolf Johansen som er grunnleggerne og eierne av Dekor & Design Strekktak AS. Duoen startet firmaet i 2015 og deler sine erfaringer i forhold til budsjett og økonomistyring og hva som fungerer for dem og hvilke oppturer og nedturer de har opplevd hittil. – De vil dele gode tips og råd og gi verktøy og maler til bruk i din økonomistyring. Dette er viktige fagområder å få med seg, påpeker Lisbeth Torkildsen.

Foto-tips

I oktober vil Etablererveiledningen også ha et gründerverksted om de å ta bilder med mobilen til sosiale medier . Dette verkstedet går over to deler og vil gi deg nyttige tips til hvordan du kan ta bra bilder til Facebook og Instagram.  Kursholdere er fotograf Anngunn Flatebø Dårflot og Jannicke Bakke-Olsen, henholdsvis webdesigner og eier av Pixeldust AS.

For mer informasjon: Kontakt rådgiver Lisbeth Torkildsen på 900 45 128

eller på e-post: lisbeth.torkildsen@etablererveiledning.no