Karianne Braathen og Knut Erik Friis starter nettmagasin. Foto: Nina Holtan

Nytt nettmagasin

To erfarne redaktører starter i august et nettbasert nyhetsmagasin for dybdejournalistikk i Drammen.

Det nye nyhetsmagasinet; dipr.no, er inspirert av den internasjonale trenden innen journalistikken som ofte betegnes som “slow journalism”: Færre saker, men større perspektiv. 

«Vi har klokkertro på markedet for kvalitetsjournalistikk på et lokalt nivå. Det viktigste er ikke hva som skjedde for fem minutter siden. Flere ønsker mer innsikt og flere nyanser», sier ansvarlig redaktør Karianne Braathen. 

Hun er tidligere journalist, nyhetsleder, magasinredaktør. D tre siste årene har hun vært politisk redaktør i Drammens Tidende. Hun etablerer dipr.no sammen med Knut Erik Friis. Han har bakgrunn som drapsetterforsker og korrupsjonsjeger i henholdsvis Kripos og PwC og blir journalist og daglig leder i det nye nettmagasinet.

I vinter sluttet begge to som redaktører i Drammens Tidende. Nå har de fått med seg Stiftelsen Fritt Ord som har bevilget 300.000 kroner til å etablere ny lokaljournalistikk i drammensregionen. Fra 16. august tilbyr de dybdejournalistikk innenfor de tre hovedkategoriene samfunn, næringsliv og byutvikling. 

«Vi gleder oss til å lage en ny type lokaljournalistikk i drammensregionen. Målet er å sette dagsorden hver uke», sier Braathen. 

Dipr.no vil ha medlemmer fremfor abonnenter og vil gi leserne mer innflytelse i den journalistiske prosessen enn det som er vanlig i dagens medier. Det innebærer blant annet at det er satt av en plass i styret til en leser-representant og at lesere inviteres til egne redaksjonsmøter. 

«Åpenhet om den journalistiske arbeidsprosessen er grunnleggende for oss. Vi kommer til å vise at lokaljournalistikk kan være noe ganske annet enn det som dominerer mediefloraen i dag. Det gjelder både i presentasjon og innhold», sier Braathen.