Nytt ansikt i Næringsforeningen: Karianne Braathen styrker foreningen på analyse og tekst

Karianne Braathen er ansatt i et engasjement som strategisk rådgiver i Næringsforeningen i Drammensregionen. Hun skal blant annet pleie kontakt med medlemmer og ressursgrupper og bistå med å jobbe frem gode innspill til de mange politiske prosessene som pågår i stat, fylke og kommune akkurat nå.

– Vi er veldig glade for å ha Karianne med på laget. Hun har et analytisk blikk som vi har behov for akkurat nå. Hennes lange erfaring i skjæringspunktet mellom journalistikk og politikk kommer til nytte her fra dag én. Hun kjenner dessuten regionen godt og har et stort engasjement for det som skjer her. Drammensregionen står foran mange store endringer, og på vegne av medlemmene våre er det viktig at vi er til stede og bidrar positivt inn i de mange prosessene som pågår. Det gjelder alt fra arealplaner til kunnskapsbygging», sier daglig leder i Næringsforeningen, Rune Kjølstad.

De fleste kjenner nok Karianne fra hennes mange år i Drammens Tidende, senest som politisk redaktør frem til 2019. Som politisk redaktør styrket hun den offentlige samtalen om Drammen og regionen, dyrket nye stemmer og skrev nyanserte og konstruktive kommentarer og ledere.

De siste årene i avisen var hun tett på næringsutviklingen i Drammen. Fra 2019 og frem til i dag har Karianne både arbeidet med eget magasin og som frittstående forfatter. Hun har skrevet tre bøker på tre år, blant annet Næringsforeningens egen jubileumsbok, Omstilling som kom ut i 2022.

Karianne er i dag medeier i et forlag som rett før jul ga ut en viktig bok om fotball og oppvekst, nemlig biografien om drammenseren Amahl Pellegrino. Boka har skapt debatt og er kjøpt inn av Kulturrådet. Nå legger forfatteren bøkene til side for å jobbe for næringslivet en stund fremover:

– Som drammenser og journalist har jeg et dypt engasjement for byen og distriktet mitt. Jeg har de siste årene vært spesielt interessert i næringsutvikling og stedsutvikling, som for meg er to sider av samme sak. Jeg gleder meg til å lære og å få være med å sette Drammen og regionen på kartet, avslutter Karianne Braathen.

Engasjementet løper fra 15. februar til 1. juni i første omgang.