Se Live-sending om korona-krisen fra 31. mars

Næringsforeningen sendte kl. 10 fra vårt LIVEstudio 31.mars som handler om bedriftenes håndtering av COVID-19 situasjonen. Spørsmålet er; Hvordan kan jeg redde min bedrift - hvilken lokale og nasjonale tiltak er iverksatt, og hvilke venter vi på. Se hele sendingen i videolinken nedenfor.

POSITIVE HOLDNINGER – VILJE TIL OMSTLLING

Næringsforeningens direkte morgensending på nett i dag viste sterkt lokalt engasjement og tydelige ønsker om å dra lasset sammen. Både NAV, Drammen kommune og Næringsforeningens etablererveiledning var positive, fremoverlente og handlingsrettede; dette skal vi klare sammen!

Flere nettsteder følger de løpende justeringer som gjøres i denne koronatiden. Her er mye verdifull informasjon for de som trenger dette – både bedriftsledelser og ansatte:

  • regjeringen.no
  • arbeidsplassen.no
  • nav.no
  • drammen.kommune.no
  • nfdr.no
  • vikenvest.no

Lisbeth Torkildsen fra etablererveiledningen: Kundene er der fortsatt. Samfunnet er i omstilling og for gründere gir dette store muligheter. Nå må det jobbes digitalt – som å tilrettelegge nye og mer moderne websider. Dette er også en god mulighet til å etablere digitale nettverk – som sikrer fremtidige prosesser, produkter og konsepter.

Snorre Opsahl fra NAV: Ønsket at flest mulig personer registrerer sin CV på deres web. Mange er permitterte og noen er oppsagte. Det foregår et omfattende skifte i arbeidslivet som oppleves dynamisk. Noen har mindre behov for arbeidskraft, andre har større behov. For bedriftsledere kan også NAV være et nyttig sted å vende seg. NAV har nær lite sykefravær, de ansatte jobber hjemmefra og de har høyt tempo i gjennomføring av tiltak. Midler som disponeres av NAV blir dels fordelt før denne helgen ved rask søking, dels før påske ved søknad litt senere.

Toril Lislien fra Drammen kommune: Ser frem til å utvikle og fremskynde kommunens prosjekter, også ved hjelp av de 4 milliarder kroner til kommunene som er tatt inn i en ny krisepakke fra Staten. Kommunen skal sørge for å holde hjulene i gang og sysselsettingen oppe. Dels ved å gjennomføre allerede vedtatte prosjekter, dels ved å iverksette flere. Torsdag førstkommende har Drammen sitt første digitale formannskapsmøte og kommer til å sikre fremdrift i vedtatte prosjekter og initiativ for nye prosjekter. Dette kommer også leverandører fra næringslivet til gode. Kommunen opplever kreativitet, samarbeid på nye måter og mange gode grep for å sikre bedrifter og ansatte en trygg fremtid.


Se sendingen fra tirsdag 31. mars i videolinken.

For innspill og kommentarer:

Cecilie B. Brunsell. Leder strategi/næringsutvikling. 924 33 857. cecilie.brunsell@nfdr.no

Adnan Afzal. Fagsjef samfunn/innovasjon. 458 51 585. adnan.afzal@nfdr.no