Prosjektlederne Tone Sørensen (midten), Liv Gaarder-Larsen (t.v.) og Adnan Afzal (t.h.) i Næringsforeningen står i spissen for Næringslivsdagene 2019 som i tillegg til Union Scene i Drammen også vil foregå ute i kommunene Lier, Nedre Eiker, Øvre Eiker og Svelvik. Foto: Simen Falck

Næringslivsdager overalt

Næringslivets dag har nå blitt til næringslivsdagene med hele regionen som arena og med digitalisering i fokus.

Næringslivets dag har blitt arrangert 18 år på rad av Næringsforeningen i Drammensregionen. Arrangementet har alltid foregått i Drammen, men med nært forestående kommunesammenslåing og økt regionalt fokus så var tiden inne for å endre konseptet. 

Næringslivets dag blir nå omdøpt til Næringslivsdagene og i stedet spredt til alle de fem kommunene som er med i Næringsforeningen. Tilbudet er sterkt utvidet og vil foregå over tre dager fra tirsdag 8. oktober til torsdag 10. oktober. 

Ut i kommunene

Det blir arrangement i Øvre Eiker og Nedre Eiker den første dagen før det er Lier og Svelvik sin tur den 9. oktober. Det hele avsluttes i Drammen torsdag den 10. oktober med heldagsarrangement og B2B-messe på Union Scene som vanlig og et frokostseminar på Papirhuset.

– Vi legger opp til ulike arrangementsdager, samt morgen- og ettermiddagstilstelninger, slik at det er mulig for alle som er interessert å delta på andres arrangementer i tillegg til det i egen kommune. Med et så veldig aktuelt tema og interessante foredragsholdere så er det nok aktuelt for mange å dra på flere av arrangementene, sier prosjektleder i Næringsforeningen, Tone Sørensen. 

Tydeligere og sterkere

I tillegg til at Næringslivets dag nå flyttes ut til kommunene, så legges det opp til at næringsrådene i Svelvik, Nedre Eiker og Øvre Eiker skal oppløses fra og med 1. januar 2020 for å bli erstattet med lokale ressursgrupper tilknyttet Næringsforeningen i Drammensregionen. 

– Vi ønsker med disse tiltakene å synliggjøre at vi har blitt en mer enhetlig region der alle nå får mulighet til å være med på noe større. Dette vil være med på å gjøre oss både tydeligere og sterkere som næringsforening, sier prosjektleder Adnan Afzal i Næringsforeningen i Drammensregionen.

Digitalisering

Og det altoppslukende fokuset under Næringslivsdagene 2019 blir digitalisering; ”To be, or not be”- som arrangørene uttrykker det. 

– Valget av aktuelt tema var egentlig lett. Digitaliseringen er jo viktig og sentralt innen alle bransjer og fagområder. Bedrifter som ikke henger med på den digitale utviklingen vil også utvilsomt slite med å henge med i fremtidens marked, påpeker prosjektleder Liv Gaarder-Larsen som kan opplyse at det også blir en prisutdeling i løpet av Næringslivsdagen 2019; nærmere bestemt prisen til ”Rauseste sjef – UNG”. 

Prisutdeling

”Rauseste sjef- UNG”-konkurransen er resultat av et samarbeid mellom Næringsforeningen og NAV-kontorene i Drammen, Lier, Sande, Svelvik, Nedre Eiker og Øvre Eiker. Utdelingen vil skje under Næringslivsdagene i Drammen torsdag den 10. oktober der det også vil være 50 stands å besøke. 

– Interessen for både messen og temaet er veldig stort, så vi regner med å fulltegne messeområdet på Union Scene også i år, avslutter Gaarder-Larsen. 

ARRANGEMENTENE:

Digitalisering står øverst i programmet på samtlige av de fem arrangement-stedene under Næringslivsdagene 2019. 

Øvre Eiker: OSO Hotwater  8. oktober

Tirsdag morgen den 8. oktober arrangeres aller første del av Næringslivsdagene 2019. Frokostmøtet arrangeres i OSO Hotwater-lokalene på Loesmoen, og tema er ”Logistikk og digitalisering”.

Nedre Eiker: Loe Betongelementer 8. oktober

Tirsdag ettermiddag er det Nedre Eiker som står for tur med arrangement på Steinberg. Tema her er ”Nådeløs digitalisering – hva er det egentlig som skjer?”. Foredragsholdere er Bente Sollid Storehaug (bildet) og Dominic Akadimah. Storehaug er administrerende direktør i Digital Hverdag AS og styreleder i selskap som Boostcom Gruppen, Velixio og Semway Norge, mens Akadimah leder det drammensbaserte teknologiselskapet Imara AS, som hjelper virksomheter med å effektivisere forretningsprosessene sine ved hjelp av kunstig intelligens.

Lier: Espedal Handelsgartneri  9. oktober

Onsdag blir det frokokstmøte på Espedal Handelsgartneri i Lier der tema er ”Digitalisering i landbruket”. Det blir foredrag ved daglig leder på handelsgartneriet; Per O. Espedal (bildet) som blant annet vil fortelle om bruk av digitale verkøy i gartnerbransjen. I tillegg blir det en rekke foredrag fra bønder og fruktdyrkere som har blitt mer og mer digitale; inkludert sauebonde Jon Sand som vil fortelle om digital sporing av dyr og jordbærbonde og industrigründer Simene Myhrene som har fokus på robotisering.

Svelvik: Berger gård 9. oktober 

Under ettermiddagsseminaret i Svelvik så blir det hovedfokus på ”Handel og digitalisering”. Hit kommer blant andre gründeren bak ”Enklere Liv”, Sverre Steensen (bildet) som slår fast at; ”med kreativitet og teknologi så kan man få til mer, med mindre”. I tillegg vil avdelingsleder for Allegro i Drammen, Steinar Danielsen, ta for seg denne utfordringen: ”Digitaliseringen har gjort kommunikasjonen mer personlig. Hva betyr dette for fremtidens merkevarer?”. Og så blir det foredrag fra daglig leder i Næringsforeningen i Drammensregionen, Rune Kjølstad.

Drammen: Union Scene 10. oktober

Her ble blir det som vanlig B2B-messe på Union Scene med over 50 stands og muligheter til å møte regionens næringsliv. I tillegg er det frokostmøte på Papirhuset med blant andre Bård Eker (bildet) som foredragholder. Industridesigneren og gründeren står bak det prisvinnende designselskapet Eker Design og eier også båtprodusenten Hydrolift og sportsbilprodusenten Koenigsegg. Eker skal snakke om ”By- og næringsutvikling i et digitaliseringsperspektiv”.