Innspill / 11. APRIL 2020

Viktig å fremsnakke lokalt handelsliv

Skue Sparebank har startet en serie hvor banken besøker et utvalg av sine næringslivskunder og fremsnakker lokalt handelsliv på sosiale medier. Hansen & Andersen i Drammen er blant butikkene som trekkes frem.

– Vi er fullt ut klar over at store deler av næringslivet er hardt prøvet i disse dager. I tillegg til å bistå våre næringskunder med statlige krisepakker og annen økonomisk hjelp, tror vi også på et godt gammeldags «klapp på skulderen», sier kommunikasjonssjef Per Skøien i Skue Sparebank.

Banken startet opp en serie på sin Facebook-side hvor de besøker et utvalg bedrifter, hører hvordan det går, og oppfordrer folk til lokal handel.

Samfunnsoppdrag

Per Skøien (bilde) er kommunikasjonssjef i Skue Sparebank. Banken, som også har kontor i Drammen, er opptatt av å fremsnakke lokal handel i krevende korona-tider.

– Det er opplagt en del av vårt samfunnsoppdrag å vise omsorg i tider med motbakke for næringslivet. Vi vil selvsagt næringslivet vel, enten de er våre kunder eller ikke. Det viktigste er at arbeidsplasser blir opprettholdt og at samfunnshjulene ruller, sier Skøien.

Morten Sire (t.v.) og Axel Andersen hos Hansen & Andersen i Drammen forteller om krevende dager i sine virksomheter, men at butikken deres i Øvre Torggate registrerer omsetningsøkning for tiden.

Hansen & Andersen driver en flott butikk med sjømat og kjøttvarer i Øvre Torggate i Drammen. De er én av virksomhetene som har hatt banken på besøk. Innehaverne Morten Sire og Axel Andersen erkjenner at det er tøffe tider, men at de står på alt de makter.

– Akkurat i denne butikken vår, har vi faktisk hatt omsetningsøkning, og det er jo veldig hyggelig, sier Morten Sire.

Skue Sparebank har sitt Drammens-kontor på Bragernes Torg. Ellers har banken ni andre kontorer i gamle Buskerud – helt fra Geilo ned gjennom Hallingdal til Modum og i Numedal.