Megabandet fikk 250 tusen fra Lyche-fondet til minibuss; – gleden er stor, sier leder

Megabandet ble startet i 1990, og er et musikalsk tilbud til utviklingshemmede i Drammen. I starten var det 12 medlemmer, og alt arbeid var basert på frivillighet. Antall medlemmer har økt fra 12 i starten, til over 60 i dag. De er fordelt på fire band og et kor. Foto: Ida Ølstad Knudsen.

Om Megabandet

Megabandet ble startet i 1990, og er et musikalsk tilbud til utviklingshemmede i Drammen. I starten var det 12 medlemmer, og alt arbeid var basert på frivillighet. Antall medlemmer har økt fra 12 i starten, til over 60 i dag. De er fordelt på fire band og et kor. Medlemmene i Megabandet er i alder fra 12-70 år. Flere har vært med siden oppstart.

Megabandet er et meget populært, aktivt og viktig fritidstilbud for medlemmene våre. Det øves tre dager i uka i lokaler på G60.

Det har vært avholdt mellom 11 og 18 konserter årlig, både innen og utenlands. Vi er faste deltagere hvert år på Dissimilis-festivalen i Oslo i juni, og vi holder alltid konsert under Elvefestivalen. Vi har hatt årlig julekonsert i Bragernes Kirke siden 1997. Dette er en av de største konsertene i Adventsfestivalen, med opptil 600 publikummere.

Megabandet har medlemmer fra mange nasjoner. Integrering er en selvfølge hos oss. Det er ikke noe opptakskrav, og alle er velkommen til Megabandet.

Dette har vært i normal-år, men i 2020 har alle arrangement blitt satt på hold. Det var også planlagt en stor film-innspilling av en western-Musikal i “westernbyen” High Chapparal i Sverige sommeren 2020. Musikken var ferdig skrevet og roller tildelt, men på grunn av korona, er dette utsatt til 2021.

Viktig tilskudd fra Lyche-fondet

Leder av Megabandet er Øystein Remme, setter stor pris på det store tilskuddet fra Lyche-fondet.

– I den vanskelige koronasituasjonen har det vært meget utfordrende å samle alle våre medlemmer til de ulike øvelsene. For mange er felleskapet gjennom Megabandet et veldig viktig sosialt miljø hvor vi kan møtes. Vi har i år opplevd store utfordringer med tanke på logistikk og transport. Vi søkte derfor Lyche-fondet for tilskudd til minibuss, slik at vi kan samles innenfor de gjeldende smittevernreglene, sier Remme.

– Gleden var stor når tilskuddet ble innvilget, og vi er nå på jakt etter egnet kjøretøy, avslutter Øystein Remme før han tar gitaren for en liten “tilskudds-trall”. Klikk på bilde og hør leder Øystein Remme spille.

Les mer om Lychefondet her i linken