Norges største leketøy-aktør er i Drammen

Nordic Toy Team (NTT) er Norges største innen leker, og holder til på Gulskogen i Drammen.

– Nordic Toy Team AS tidligere Leketøykjeden Ringo AS ble stiftet i 1991 som kjedeselskap til frivillige leketøyhandlere. Her er vi 10 ansatte, som har ansvar for sentrale innkjøp & avtaler og markedsaktiviteter og kampanjer for kjedene. Kjeden teller i dag rundt 210 butikker i Norge og 35 butikker i Sverige.

– I 2017 kjøpte Ringo kjedeselskapet til Kozmos (tidl. Brio butikkene) og Lekextra i Sverige og endret navn til NTT. Ved konkursen til Top Toy i januar 2019 kjøpte NTT de fleste BR butikkene, disse ble videresolgt til eksisterende kjedemedlemmer og nye eiere.

– NTT er nå Norges største leketøy-aktør i markedet. Vi er fortsatt en frivillig kjede, eid 100% av leketøyhandlere med en omsetning over disk på drøyt 1 mrd.

– NTT har innkjøpsmesse to ganger i året, der butikkene/medlemmene (som eier sine egne butikker), kommer og handler inn varer fra alle leverandørene vi samarbeider med. Vi utgir 5 kataloger i året, og dette er Barnas Post. Her er alt av leker og gaver de kan ønske seg.

– Vi har ansatt en ny kollega som blir ansvarlig for vår Klikk & Hent. Vi ser at dette er en foretrukket måte å handle på for «folk i farta». Men til syvende og sist, syns fortsatt barn at det er gøy å gå i lekebutikken med mor/far/besteforeldre og drømme seg bort- sier Markedssjef Sara Herregården