Mellom2permer i Lier ser muligheter – spinner godt.

Bedriftseier og gründer Hans Olaf Heslien gir noen interessante betraktninger og gode innspill. Ombrekking og design av bøker og andre trykksaker, er hobby som nå blir jobb.

Jeg var på vei til et møte da pressekonferansen om at landet ble stengt ned ble fanget opp på bilradioen. Det gikk en dag eller to, før jeg skjønte hva det ville ha å si for businessen. Jeg må innrømme at rullgardina ned. Plutselig var all omsetning i 2020 nullet ut. 

Hva gjør jeg nå da? 

Hvor lang tid tar det før reiselivet er igang igjen? Når åpner Norge opp for fullt? Hvor lang tid tar det før Europa og resten av verden er tilgjengelig, og når kan mine grupper på flere hundre personer møtes igjen? En ting er hva som er mulig, en annen hva kunden ønsker å gjøre utifra smittehensyn og økonomi. Reiselivet var de første som måtte stenge ned og vi blir de siste som kommer igang igjen. En ting er de bedriftene i Norge som nyter godt av norske turister i eget land. Verre er det for turoperatører som sender gjester verden rundt, og de store eventene med mange hundre deltagere.

Trøsten var tiltakspakkene, eller var de det? 

Etter å ha brukt litt for mye tid på googling etter støtteordninger som ikke traff min bedrift, så fant jeg ut at nå må jeg bare legge det bak meg og se fremover. Hva gjør jeg da? Hva kan jeg brukes til? En middeladrende mann på 53 med reiselivsutdannelse stiller vel kanskje ikke først køen. Da gjelder det å se muligheter og spinne på det man kan. Ombrekking og design av bøker og andre trykksaker er noe jeg har opparbeidet meg erfaring i og god kunnskap om. Det er en hobby som nå blir til jobb. Det er et bra utgangpunkt å starte opp med noe man mestrer og liker. 

Mellom2permer.no settes ut i livet. 

Programvaren er installert, og den første betalte jobben er i boks. I tillegg til ombrekking og design av bøker, brosjyrer etc, kan jeg også levere elektroniske produkter som e-bøker og kundeaviser på nett for å nevne noe. Hjemmeside er frisket opp. Det settes opp en markedsplan. Det er hjelpepakker til omstilling, men ikke til markedsføring. Ok, sånn er det bare. Bare jeg kan få fakturert litt før kontoen er tom. Alt skulle helst vært gjort i går. Innimellom tenker jeg, hadde man bare kunnet forutse hva som skulle skje. Men nå har jeg et bra mål. Dette skal opp å gå. Hvorfor skal jeg ikke få til dette? Nå gjelder det bare at dere der ute finner meg. 

Her er jeg! 

Jeg har en bra tjeneste både mot bedrifter og privatkunder. Jeg har knyttet til meg et trykkeri, og har kontakt med illustratør og fotograf. Alle er fra Lier og Drammen. Å bruke hverandre lokalt er viktig, og det er ikke blitt mindre viktig i disse dager!

Tlf 910 02 477 www.mellom2permer.no