Terje Gundersen og Linda Marie Tanum i Eurojuris Norge har vært ansvarlige for prosessen med å sertifisere alle kontorene etter kvalitetsstandarden ISO 9001. Foto: Torbjørn Tandberg

Kvalitetsledelse i alle ledd

Som en av de første advokatvirksomhetene i landet sertifiserer Eurojuris Norge i disse dager alle sine kontorer. Målet er kvalitetsledelse i alle ledd.

Eurojuris Norge består av 17 selvstendige advokatfirmaer med alt fra fire til femti ansatte. Sertifiseringen sørger for at hele sammenslutningen følger felles prosedyrer, og at det stilles samme krav til alle. Da advokatnettverket besluttet å jobbe enda mer målrettet med kvalitetsledelse i tjenesteprosessen, var det naturlig å sette seg ambisjonen om å sertifisere samtlige medlemsselskap etter kvalitetsstandarden ISO 9001. I løpet av denne høsten vil alle kontorer ha mottatt et synlig bevis i form av et ISO-sertifikat.

Terje Gundersen og Linda Marie Tanum fra Svensson Nøkleby i Drammen sitter i lederteamet til Eurojuris Norge, og duoen har vært ansvarlige for å løfte alle kontorene opp til et samlet høyt nivå. Ingen av avdelingene var ukjent med kravene om å ha et kvalitetssystem, men tilnærmingen hadde i flere år vært ulik. – Denne sertifiseringen har hatt særlig søkelys på forretningsutvikling, ledelsestankegang, strategi og marked. Resultatet er at alle kontorer blir løftet opp på samme høye nivå, sier Linda Marie Tanum.

– For oss som i praksis er en landsdekkende advokatkjede er det viktig at kundene er garantert den samme gode kvaliteten på våre tjenester enten de befinner seg i Drammen eller Harstad. Vi er stolte over å være blant de aller første innen advokatbransjen i Norge som gjennomfører denne sertifiseringsprosessen og prioriterer å jobbe systematisk med kvalitetsledelse, sier Terje Gundersen i Svensson Nøkleby.