Marit Bjørgen hyllet frivilligheten under frokostmøtet i Børsen i Drammen nylig.

Marit Bjørgen hyllet de frivillige

På det fullsatte frokostmøtet i Drammen fremhevet Marit Bjørgen det store arbeidet som blir lagt ned av frivillige som selve grunnlaget for å lykkes i et samfunn. Bjørgen tror forøvrig at kommende NM på Konnerud kan bli tidenes beste.

Den abdiserte skistjernen Marit Bjørgen gjestet Børsen torsdag morgen, i anledning frokostmøte arrangert av Ski NM 2020, Drammens Tidende og Næringsforeningen.


Det var en fullsatt festsal som ønsket å ta del i tema «Sammen om Drammen». Hva ligger så i uttrykket Sammen om Drammen? Ut fra de ulike innleggene var budskapet klart – Det dreier seg om å bygge og ta vare på det positive som ulike aktører skaper i regionen, samt bringe stolthet videre som igjen skaper vekst.

Marit Bjørgen og konferansier Thomas Oberg under frokostmøtet i Børsen i Drammen.

Ny redaktør i Drammens Tidende, Espen Sandlie, som for øvrig er en ekte drammenser, var tydelig på avisens rolle. Ifølge Sandli skal avisen ha et positivt utgangspunkt for det som skaper vekst og stolthet, men de skal også være en tydelig «vaktbikkje».

SKI-NM 2020

Arne Madsen fra Ski NM 2020, som avholdes på Konnerud i slutten av januar, hadde en god gjennomgang og presentasjon av kommende arrangement. I løpet av de fire dagene NM varer, venter Madsen over 20.000 mennesker til Konnerud.


Madsen satte stort fokus på de mange frivillige som arrangementet er avhengig av for å klare gjennomføringen. Frivilligheten er selve bærebjelken på denne type arrangementer, og det samme gjelder for ski-sprinten som gjennomføres i Drammen sentrum.

Etter en vel fortjent introduksjon fra konferansier Thomas Oberg, entret Marit Bjørgen podiet.

Marit og frivillighet

Marit Bjørgen la ikke skjul på at hun har et spesielt forhold til Drammen gjennom de opplevelsene hun i flere år har hatt med Ski-sprinten. Det var ikke resultatene eller skisporet hun husker best, men den totale opplevelsen av arrangementet med stort folkehav og arrangement som gikk på skinner.

Marit Bjørgen fremhevet innsatsvilje og det store arbeide som blir lagt ned av frivillige som selve grunnlaget for å lykkes i samfunnet.

Ifølge Bjørgen er det ikke bare i barn- og breddeidrett frivilligheten er viktig, men likeså for at vi skal lykkes i toppidrett. Bjørgen var klar i talen når hun sa at kommende NM i Drammen kan bli tidendes beste. Det står på viljen og ikke minst engasjementet fra innbyggere, næringsliv og det offentlige. Hun sa sågar at dersom hun fikk et startnummer fra Arne Madsen, så kan det hende vi ser henne på startstreken under NM i januar, selv om det nok var mest spøkefullt ment.

Vekt-diskusjon

På spørsmål fra salen, hvor det ble uttrykt bekymring over de siste oppslag i medier om vekt-fokus blant eliteløpere, svarte Marit Bjørgen følgende; – Det å drive toppidrett har aldri vært sunt, men eliteløpere har et stort støtteapparat som tar vare på løperne. Men for de yngre aktive, som ofte har toppløpere som forbilder, er det viktig at trenere, foreldre og andre i miljøet følger med, stiller spørsmål og bryr seg både med og om de unge aktive.

Avslutningsvis spurte konferansier Tomas Oberg om mulighet for fremmøtte om autografen til Bjørgen. Den parerte Bjørgen humoristisk med at «det er vel selfies som gjelder nå om dagen». Og flere selfies med Marit Bjørgen ble det.