Mange positive signaler fra varehandelen.

Sentrumsforretningene er i ferd med å åpne. Om alle ikke har lange åpningstider, er det stadig flere som gjennom de siste ukene er helt normalisert. Helle-Stine Høvås er imponert over samholdet og kreativiteten blant butikkene. Bilde f.v.: Paal Engebretsen, Marianne Mevik, Helle-Stine Høvås, Jørn Thomas Berg, Cecilie Bjørgan Brunsell.

I studio møtte vi:

  • Bjørn Myhre Sport i Krokstadelva ved Jørn Thomas Berg.
  • Engebret Sko ved Paal Engebretsen.
  • CC kjøpesenter ved Marianne Mevik.
  • Byen Vår Drammen ved Helle-Stine Høvås.

Det har gjennom lengre tid vært overetableringer i bransjen og det kommer til å bli konkursras, opphørssalg, tilbud og tilsvarende, sa Jørn Thomas Berg fra Bjørn Myhre Sport i Krokstadelva. Mens noen virksomheter har gått bra gjennom koronaen har andre det svært vanskelig, særlig de største. Når helsestudioene er stengt, har det gitt et godt grunnlag for salg av utstyr for aktiviteter ute. Der ser vi mange flere. De går lengre turer enn de gjorde før. Og ikke minst – langt flere sykler. Og de sykler mer enn de gjorde før. Med dagens varierte muligheter på sykler dekkes også alles behov. Vi ser mer og bedre mosjon for langt flere enn før koronaen. Mindre bilbruk – nye gode vaner. Folk er ute som aldri før, det ser og hører vi. Med en bedre vinter som kommer, enn den som var, blir det fint da også, sa Jørn Thomas Berg.

Paal Engebretsen, Engebret sko: Vi ser flott kreativitet og godt samhold mellom butikkene i sentrum. Vi hadde to tunge uker etter 12. mars – men siden har det gått stadig bedre. Nå føler folk mer trygghet, de tør å vende tilbake til byen – de tør å handle og virksomhetene normaliseres. Vi skal snart flytte pga nybygging, etter å ha vært på samme adresse siden 1928! Men det går bra! Vi har hos oss alltid lagt stor vekt på personlig service, nær kontakt med kundene, gode samtaler og sikre kvaliteter. Han understreket at kunstskinn ikke er skinn – det er plast, sa han med ettertrykk. Og plast er ikke noe for de kvaliteter som skal ta vare på beina våre, sa Paal Engebretsen. Vi er over kneiken, nå skal det gå bra. Det ser vi også hos andre!

Marianne Mevik, CC kjøpesenter: Vi har 32 butikklokaler og alle er utleide. Vi har flott beliggenhet – også for de som skal til hyttene sine. Siden nyåpningen av CC 1. juli i fjor er vi godt plass blant de 7 sentrale kjøpesentra i regionen. Vi har mange besøk, voksende omsetning og ser meget positivt på tiden som kommer. Ikke minst når vi snart får Volvat i helsehuset på toppen i tredje etasje. Og når vi får bygget sykehuset og etter hvert også får Fjordbyen på plass, sa Marianne Mevik.

Helle-Stine Høvås, Byen Vår Drammen: Sentrumsforretningene er i ferd med å åpne. Om alle ikke har lange åpningstider, er det stadig flere som gjennom de siste ukene er helt normalisert. Hun er imponert over samholdet og kreativiteten blant butikkene. De deler ideer, de støtter hverandre, er kreative, de snakker med hverandre og de hjelper hverandre. Driverne av butikkene har fått et nytt samhold. De føler trygghet i fellesskapet. Mange er raske på foten – de snur seg raskt rundt. Nye, flotte profiler dukker opp på Instagram. 50 % av beboerne i Drammen var varslet at de blir hjemme i ferien. Vi ser store muligheter for en sommeraktiv by, sa hun. Skjenkeområdene blir nå utvidet, mer plass og rom for alle. Selv om 2 av 3 mener at vi nå ikke er tilbake der vi var i fjor, går det bare fremover. Vi skal lage «Sommerbyen Drammen» med bredt engasjement fra mange, sa Stine-Helle Høvås.

For kommentarer og innspill, kontakt:

Se sendingen i videolinken nedenfor