Los & Co Drammen lanserer eget Collaboratory under Innsikt 2021

Under Innsikt 2021 går historiens første Collaboratory av stabelen, og det er det ferske markedsføringsbyrået Los & Co Drammen som står bak initiativet. Nå søker de nysgjerrige bedrifter og engasjerte studenter til et eget kreativt laboratorium på Magasinet 25. og 26. august. Denne gangen for å utvikle kreative bærekraftsidéer.

Mange bedrifter vet at de må satse på bærekraft, men synes kanskje det er komplisert å komme i gang, rette og slett finne ut hva de bør og kan gjøre? «Vi i Los & Co Drammen er ikke nødvendigvis spesialister på bærekraft, men vi er sterke på kreativ kommunikasjon. Og i verktøykassa har vi gode modeller og arbeidsprosesser for utviklingen av sterke kreative idéer. Med dette som utgangspunkt kan vi kanskje hjelpe bedrifter med å komme videre i sitt bærekraftsarbeid», sier Mette Adamsen, daglig leder i Los & Co Drammen. 

Søker bedrifter

Til sitt Collaboratory søker nå Los & Co Drammen etter bedrifter de kan skape kreative idéer med bærekraftsfokus for. Ingen utfordring eller idé er for liten, ingen for stor. Alt baseres på bedriftens strategiske plattform, mål, og hvordan de eventuelt jobber med bærekraft i dag.

Arbeidsperioden vil være under Innsikt 2021, altså 25. og 26. august 2021. Byrået flytter sitt kontor til sin utstillerplass på Magasinet, og jobber der ut kreative idéer i 48 timer. «Bedriftene som melder seg vil få utdelt et kreativt team. Så er det opp til teamet å skape så mange bærekraftsidéer for de aktuelle bedriftene som mulig på den tilgjengelige tiden. Du kan godt si at vi jobber best under press», ler Mette.

Søker studenter

«Kjernen i Los & Co Drammen Collaboratory er samarbeid», fortsetter Adamsen. «Da selvfølgelig med utvalgt bedrift, men vi åpner også i anledning Innsikt 2021 opp for samarbeid med kreative studenter og andre fagmiljøer. Vi søker derfor etter engasjerte studenter som er nysgjerrige på oss og våre kreative prosesser, men som også har lyst til å dele av sine tanker om miljø, samfunn og bærekraft».

Hvorfor gjør dere i Los & Co Drammen dette?

«Først og fremst for nettopp å by på vår innsikt, eller da vår kompetanse. Så vil vi selvfølgelig benytte anledningen til bli kjent med flere bedrifter i vår by og vår region. Idéen om et eget Collaboratory ble formet av at vi hadde et ønske om å presentere oss litt annerledes under Innsikt 2021. By på oss selv, vise frem hvordan vi jobber, og gi noe håndfast tilbake til de bedriftene som ønsker det», sier Adamsen.

Ønsker din bedrift å få kreative bærekraftsidéer? Eller er du student som ønsker intro til byråverden? Kontakt daglig leder i Los & Co Drammen Mette Adamsen på telefon 97687334. De kreative idéene er selvfølgelig gratis, og samarbeidet innebærer ingen forpliktelser. Bedriftene som deltar vil eie sine idéer når Innsikt 2021 er over.

 Fra venstre: Kreatør Finn Erik Johannessen, Kreativ leder Jo Espen Johansen, Daglig leder Mette Adamsen, Kundeansvarlig og prosjektleder Kristine Fossen Gabrielsen, Rådgiver og kundeansvarlig Tomas Oberg. Ansatt etter at bildet ble tatt: Grafisk designer Natalia Castanho.