Langt frem for publikum på fotballkamper

Næringsforeningen er opptatt av tiden etter sommerferien – unngå oppblomstring av smitten. Antall arbeidssøkende hos NAV er d.d. 341 000 – 12 % ledighet. Staten har gjort tiltak til en kostnad på 485 milliarder kroner. Dette var bakteppet for Næringsforeningens LIVEstudio tirsdag formiddag: Utfordringene fremover. På bilde (f.v) Dag Lindseth Andersen, Einar Sagberg, Vegard Hansen, Terje Sundfjord og Dankert Freilem.

Se hele sendingen nederst i artikkelen

Nei, bussene er ikke overfylte.

Belegget på rutebussene i Drammensregionen er i hovedsak lavt, sa adm. direktør Terje Sundfjord i Brakar. Han omtalte det som trygt å bruke buss. Hver natt desinfiseres bussene ihht en detaljert instruks. Passasjerbetaling gjøres uten kontanter på terminaler som hyppig renses. Nedenstående tabell viser snitt av antall påstigende på bussene i Drammen fra første til siste holdeplass. Flere går av undervegs, så fulle busser er i utgangspunktet et lite problem, sa Terje Sundfjord. Vi formidler neppe smitte, sa han. Tabellen viser gjennomsnittlige påstigninger per avgang per time. Bussene har mellom 32 og 59 tilgjengelige seter.

Helsevesenet- godt rigget dersom smitten øker igjen.

Smittevernoverlege Einar Sagberg, Drammen kommune: Det viktigste vi kan gjøre er å praktisere de tre grunnleggende reglene:

  • Holde avstand på minst 1 meter.
  • Vaske hendene ofte.
  • Hold deg hjemme hvis forkjølet eller luftveisproblemer.

Han følte seg trygg på at dette var så innarbeidet blant folk at dette ville løfte oss gjennom tiden som kommer. Han understreket at helsevesenet (sykehus og sykehjem) i tiden etter nedstengningen 12. mars hadde gjort store faglige og fysiske forberedelser så de nå var klare til å ta profesjonelt imot et eventuelt større innrykk av pasienter. Men han hadde god tro på at vi i samfunnet nå skulle unngå en større oppblomstring.

Fotballkamper med korona-protokoll

Fotballtrener Vegard Hansen i Mjøndalen og daglig leder Dag Lindseth Andersen i Strømsgodset Toppfotball: Vi har en omfattende korona-protokoll fra Norges Fotballforbund vi forholder oss til for gjennomføring av trening og kamper. Det er krevende tiltak – men vi klarer det. Spillerne har i mer enn tre uker vært i karantene hjemme – kun handlet mat og medisiner.

Fra 16. juni øker antall personer som kan samles fra 50 til 200. Derfor starter eliteserien samme dato. Men tilskuere er ikke tillatt. Derfor kan heller ikke sponsorer og samarbeidspartnere være til stede. Begge var positive for klubbenes økonomi – og optimistiske for mange poeng i serien.

Vegard Hansen og Dag Lindseth Andersen skrøt av klubbenes supportere som hadde vært lojale og positive. De var stolte av fansen. Seierssikre tips for de første kampene: Mjøndalen slår Stabæk 1-0 på Nadderud tirsdag om en uke og Godset slår Start 2-0 i Kristiansand neste onsdag.

For kommentarer og innspill, kontakt:

Se sendingen i videolinken nedenfor