Kvinner Med Kraft – hvem er de? Konferansen flyttes til 14. september 2022

På grunn av pågående koronasituasjon er det besluttet å flytte konferansen fra 12. januar 2022, til 14. september 2022. Trine Jansen som er arrangør beklager endringen. - Det er viktig for oss å ta hensyn til den situasjonen samfunnet befinner seg i. Samtidig er budskapet vi formidler i konferansen så viktig, at vi må sørge for at flest mulig kan delta. Vi har derfor valgt å flytte tidspunkt til høsten, sier Jansen.

Deltakere på konferansen 14. september 2022

Märtha Louise, Solveig Kloppen, Anne Grete Solberg, Dora Thorhallsdottir, Siw Iren Nysæther Nyborg, Maria Justad Halden og Eli Renate Lillebuen Kvarme (sang).

Som tidligere handler konferansen om historiedeling og finne kraften i seg selv når vi står i utfordrende situasjoner i livet. Du kan lese mer om de spennende deltakerne nedenfor.

Trine Jansen

Kvinner Med Kraft startet som en drøm hos Trine i februar 2017 og bakgrunnen ligger i hennes egen historie fra Tsunamien i Thailand julen 2004, hvor det som skulle bli hennes livs opplevelse ble til et mareritt. I dag arbeider hun som coach og mental trener, kursholder, foredragsholder og ser at hennes historie kan være til hjelp for andre som strever med sine små og store “tsunamier” i livet. I ettertid ser hun også verdien den har hatt for henne, da den har vært med på å forme henne inn i rollen som coach. 

Trine tror på historiedeling, så enkelt er det. Hun tror at vi ved å dele våre historier er med på å fjerne skam, slå hull på tabuer og at vi noen ganger ikke bare på tross av det vi har opplevd, men nettopp på grunn av hendelsen har blitt de vi har blitt. Bra folk! Hun tror at folk liker folk, ekte mennesker. Og ekte mennesker lever ekte liv, og ekte liv inneholder noen ganger mye dritt, men ut av alle våre opplevelser så kommer det noe annet, noe verdifullt som vi kan dele. Dette er 3.gang hun arrangerer denne konferansen. 

Dora Thorhallsdottir

Er utdannet lærer, journalist, familieterapeut og har en master i kommunikasjon. Arbeider i dag som lærer og terapeut ved EQ Institute som hun startet sammen med sin mor Herdis Palsdottir. Dora’s første soloshow var «Det var ikke sånn det skulle bli», som gikk i to år på Latter, samt var på Norges-turné. For showet ble hun nominert til Årets stand-up komiker til komiprisen i 2014. I januar 2017 ble hennes andre soloshow, «Familiegreier» satt opp på Latter. Det gikk også i to år, med 118 forestillinger (sendt på NRK1 22.april 2019). Dora kommer med nytt soloshow «Overganger» høsten 2021. 

Dora er også foredragsholder innen temaet relasjoner og har showet «Bobler» med sin søster Bjørg Thorhallsdottir og Cecilia Wennersten som er på turné hver høst. Våren 2019 ga de ut boken Hverdagsbobler, som har solgt over 10 000 bøker så langt. Høsten 2020 utga Dora sin første roman «Bente blir BENTE» 

Sammen med Kjersti Idem har hun podcasten «Relasjonspodden». 

Märtha Louise

Märtha Louise er eldste barn av kong Harald og dronning Sonja og søster av kronprins Haakon. Hun er oppkalt etter sin farmor, kronprinsesse Märtha, og etter sin tippoldemor, kong Haakons mor, dronning Louise. Märtha Louise er modig kvinne som går sine egne veier. Hun er opptatt av at vi skal lytte til den indre stemmen vi alle har og at vi skal være tro mot den vi er. I julen 2019 opplevde hun at hennes ex-mann og far til deres 3 felles barn, Ari Behn, valgte å ta sitt eget liv. Foran et helt folk kunne vi se hvordan hun sto der som en bauta for sine 3 barn. 

Maria Justad Halden

I julen 2018 fikk Maria hverdagen snudd på hodet da hennes datter på 6,5 år fikk diagnosen akutt lymfoblastisk leukemi. Det går kun fire timer fra de går inn døren til legevakten, til hun ligger i sengen på Rikshospitalet som kreftpasient. Maria tar oss med på reisen og forteller om hvordan livet ble endret fra den ene dagen til den andre for deres lille familie. Hvordan hun måtte avvikle sin egen bedrift, være til stede for datteren på sykehuset og samtidig skulle ivareta de to småsøsknene.

Det ble lange sykehusopphold og cellegiftbehandling for den vesle jenta i tiden fremover. Et lyspunkt opplevde datteren rett før jul året etter da hun fikk være blomsterpike når kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte barneavdelingen ved Drammen sykehus. Pyntet med prinsessekrone fikk hun en lengre prat med kronprinsessen mens de tegnet sammen. 

Solveig Kloppen

Solveig er en av våre mest folkekjære programledere. I 2017 mistet hun både sin mor og søster med svært kort mellomrom. Dette resulterte i tv- serien «Det jeg ikke fikk sagt». Mange måtte nok tørke tårer etter å ha sett den 

hjerterå serien, som ble hyllet for å være brutalt ærlig. Her viser hun en sårbarhet og profesjonalitet om et vanskelig tema, nemlig døden. Serien ble veldig godt tatt imot og Solveig har fått mye beundring for sin åpenhet. 

Anne Grethe Solberg

Den 20. august 2006 ble Anne Grethe Solberg skutt to ganger med hagle av eksmannen og måtte amputere venstre arm ved skulderen og fikk den ene hoften knust. I 2010 løp hun New York Marathon. En seier det står stor respekt av. Men kampen tilbake til livet og jobben som forsker og konsulent var tøff og her får du høre hva som motiverte henne til å lykkes tross sitt nye og alvorlige handikap.

For Anne Grethe nektet å gi opp drømmen om å leve. Da hun lå på sykehuset bestemte hun seg for å bli Norges kuleste dame med en arm. Anne Grethe har vunnet priser som: Frederikkeprisen i 2012 fra Norske Kvinners Sanitetsforening for å synliggjøre vold i nære relasjoner og hun ble også kåret til The International Achilles of the Year i New York i 2016 for å inspirere handikappede til å trene.

Siw Iren Nysæther Nyborg

Etter en barndom preget av omsorgssvikt, overgrep og mye kaos, utviklet hun spiseforstyrrelser, søvnproblemer og sterk angst senere i livet. Livet som voksen handlet mye om å skjule senskadene for andre, slik at ingen skulle se hvor mye hun egentlig slet på innsiden. Dette gjorde henne veldig dårlig og hun kom til slutt til et punkt hvor hun måtte ta noen vanskelige valg.

Hennes historie handler mest om jobben som har blitt gjort for å reparere seg selv og kunnskapen hun har ervervet seg. I dag jobber hun som trener og erfaringskonsulent, med et brennende engasjement for å rive ned tabuer rundt barndomstraumer. 

Eli Renate Lillebuen Kvarme

Bor i Skotselv i Øvre Eiker. Hun er ei energisk dame på 45 år, som alltid er blid. Etter en uheldig episode på sykehuset for 9 år siden ble Eli Renate fra én dag til en annen, arbeidsufør. Dagene ble utfordrende både for henne, ektemannen og de 4 barna deres. Men selv om dagene ble annerledes hadde hun ingen planer om å sitte stille.

Eli Renate er veldig kreativ og både syr, maler og pusler med alt som hun plutselig får et innfall at hun vil prøve på. I hverdagen er hun og ei venninne travelt opptatt med Fotoglede. En lavterskel fotogruppe som de driver for folk som av ulike årsaker er hjemme på dagtid. Hennes store lidenskap er Sang. Eli Renate har bakgrunn fra forskjellige typer kor.

Hun har gått Teater og musikk på Fana Folkehøgskole og nå synger hun i et Showkor som heter Samklang. Her framfører de alt fra Musikaler, rock, pop og Opera. Hennes avdøde mentor og sangpedagog traff hun for 6 år siden og det var han som gjorde Eli Renate oppmerksom på at hun hadde en kraft i stemmen sin. Nå ønsker hun å utfordre seg selv og dele all den kraften hun har fått, med andre. 

Meld deg på her i linken