Engebret`Sko – over 90 år med spesialkunnskap

- Vi har gått fra en butikk på 1.700 kvm til nå 450 kvm. Men vi har fremdeles stort og riktig utvalg. Ikke minst har vi den samme gode servicen og kunnskapen, sier eier og daglig leder Paal Engebretsen.

I mars 2021, etter 91 år i Tollbugata på Strømsø flyttet, Engebret til Schwenckegata på Bragernes. De er en av Drammens eldste skobutikker.

– Vi har gått fra en butikk på 1.700 kvm til nå 450 kvm. Men vi har fremdeles stort og riktig utvalg. Ikke minst har vi den samme gode servicen og kunnskapen, sier eier og daglig leder Paal Engebretsen.

– Vi var veldig spente på den store endringen for oss. Kundene er positive og vi får mye skryt, og da er det positivt for oss fortsetter Engebretsen.

– Selvsagt møter vi en og annen som synes det er trist at vi forlot Strømsø, men det er stort sett bare glede i tilbakemeldingene.

– Om nødvendig knyter vi gjerne skoene på våre kunder, sier Paal Engebretsen med et smil. Her er det kollega hos Engebret Sko, Siv Andresen som prøver sko.

– Beliggenheten her i Schwenckegata er bra.  Det er mange flotte aktører i nærområdet, ikke minst innen mote.

– Selvsagt har årene med pandemi gjort starten noe tregere enn vi ønsket, men heldigvis har kundene funnet frem og fortsetter å handle hos oss.  Vi har selvsagt også møtt mange nye kunder. Dette setter vi stor pris på, sier Paal Engebretsen.

Mer miljøbevisste kunder

– Det kan virke som kundene har blitt mer bevisste på miljø og kvalitet. Det er flere og flere som ønsker god kvalitet. De er opptatt av lester, komfort og kvalitet. Og de vil gjerne bruke skoene lenger enn bare «denne sesongen». Dette «klinger godt» i våre ører. Vi elsker å selge sko som også våre hjerter banker for, sier Paal.

– Jeg tør nok påstå at vi har mer kunnskap om sko enn mange av de andre butikkene. Dette gjør at vi ofte blir forespurt og blir litt “rådgivere” for kunder som ønsker noe annerledes, eller har egne behov. Selvsagt er dette spennende, og vi lærer også mer av dette, sier han.

– Det er likevel den helt vanlige kunden som utgjør vår største kundegruppe. Det er kvalitetsbevisst og kunnskapsrike kunder, men de er også villige til å høre hva vi sier og mener. Mange av våre kunder kommer til oss for service, kvalitet og kunnskap.

– Alle som kommer innom skal bli tatt godt imot, avslutter Paal Engebretsen før han tar imot neste kunde. Selvfølgelig med et smil.