En av oss – sommer som vinter

Næringsforeningen har fått tre nye medlemsbedrifter innen reiseliv. Vi kan ønske velkommen til medlemmene Visit Geilo, Bardøla Høyfjellshotell og Vestlia Resort. I denne artikkelen blir vi litt bedre kjent med Geilo, og hva de representerer. Foto: Paul Lockhart.

Nye medlemmer

Næringsforeningen har fått tre nye medlemsbedrifter innen reiseliv. Vi kan ønske velkommen til medlemmene Visit Geilo, Bardøla Høyfjellshotell og Vestlia Resort.

I denne artikkelen blir vi litt bedre kjent med Geilo, og hva de representerer.

Vinner World Travel Awards

I 2019 ble Geilo kåret til Norges beste skidestinasjon for aller første gang, vinner av den ettertraktede World Travel Awards som baserer seg på stemmegivning fra bransjefolk og gjester i mer enn 170 land. Det er selvsagt mange forhold som vurderes og spiller inn når destinasjoner vurderes opp mot hverandre. Geilo har knekt koden. 

Grønn turisme

Grønn turisme, et bevisst forhold til bærekraft er en viktig del av det. Togstasjon midt i sentrum, shuttlebuss med hyppige avganger og lokal matproduksjon/kortreist mat utgjør den viktigste infrastrukturen i bærekraften. Beliggenheten mellom de to nasjonalparkene Hardangervidda og Hallingskarvet forplikter.

Variert tilbud til barn

Et attraktivt og økende aktivitetstilbud spiller selvsagt også inn. Ski bortover og nedover vil alltid vil være viktigst for skibygda på høyfjellet, men det trengs mer substans for å møte forventningene til beboere og erfarne gjester. Et rikt kulturliv, sports- og opplevelsesaktiviteter og et variert tilbud til barn som ikke alltid vil ski hele tiden. Legg til restauranttilbud, uteliv og shopping så blir bildet både komplett og attraktivt.

Mange satser og investerer

Geilo investerer. Skianlegg og heiser, hoteller, hytter og leiligheter. Det er mange som satser på Geilo, de ulike aktørene inspirerer hverandre og resultatet er ei bygd som preges av høy aktivitet og fremtidstro. Seieren i World Travel Awards får tjene som et bevis på at bygda er på rett vei.

En av oss

Geilos viktigste konkurransefortrinn er av det slaget som ikke lar seg kopiere. Når du er på Geilo så er du per definisjon en halling, enten du har flyttet hit fra andre siden av kloden eller om du er født her. Her bor det hallinger, hyttehallinger og feriehallinger. Det handler om en nedarvet interesse for andre mennesker, god gammel gjestfrihet og stolthet. Hver nybegynnerhalling er en venn du ikke har møtt, en som sikkert har noe positivt å bidra med.

Denne holdningen ble kanskje født, og har siden gått i arv, fra turismen startet for cirka 200 år siden. Den positive åpenheten, i kombinasjon med hjelpsomhet, preger ansatte i alle bedrifter på alle nivåer. Når du er på Geilo er du en av oss.

Kontaktinformasjon

Vestlia Resort https://vestlia.no/

Bardøla Høyfjellshotell https://bardola.no/ Foto: Paul Lockhart.

Visit Geilo https://www.geilo.no/nb Foto : Emilie Holba