CK Interiør har ny daglig leder: – Forventer ytterligere vekst

«Oppussingsbransjene» har vært Covid-vinnere, og vi har tatt en god andel av den utviklingen. Etter flyttingen økte vi omsetningen med 50% i 2020, og foreløpige tall for 2021 viser en ytterligere økning på 34%. - Vi er godt fornøyde med den nye butikken, sier Jeanne Donstad foran en 2022-nyhet, som under Boligmessen i Drammenshallen i oktober 2021 mottok pris for beste stand.

Hvem er Jeanne M Donstad, kort om det private og jobberfaring.

– Jeg er 55 år, har bodd mer enn halve livet i Drammen men flyttet til Svelvik for fem år siden. Siden 80-tallet har jeg jobbet med salg, markedsføring og administrativ ledelse i store konsern som franske L’Oreal, tyske Henkel og import av Fiat og Alfa Romeo. Vider har jeg jobbet i norske bedrifter som Porsgrunds Porselænsfabrik, Aass Bryggeri, Buskerud Spesialinnredning og nå i CK Interiør AS i Drammen. Litt variert bakgrunn, men allikevel forbausende likt.

– Fellesnevneren er at jeg nesten uten unntak har jobbet med produkter som de fleste har et forhold til og som lett blir et samtaletema. Kjøkken er ikke noe unntak. Ved siden av jobberfaringen skal det nevnes at jeg på slutten av 90-tallet gikk på Interiørskolen på fritiden – fordi jeg syntes at det var morsomt! Den gang mente jeg at den kreative markedsføringserfaringen passet godt sammen med interiørutdanningen som jeg i utgangspunktet hadde som hobby. At jeg mye senere faktisk jobber i tråd med denne utdanningen er mer en tilfeldighet.

Kan du fortelle om bedriften, og hvordan jobber dere i CK Interiør?

– CK Interiør AS er Drammens største kjøkkenbutikk med mer enn 800 m2 utstillingslokale. Vi forhandler engelske Crown og tyske Keo. Crown ble startet i Drammen av min sjef Kjell Einar Olsen som både hadde importselskapet, butikk på Svelvikveien samt butikker flere andre steder i landet. Keo kom først til Norge, også via Drammen og samme mann i 2017. Dette produseres av Nobilia i Tyskland som er verdens største kjøkkenprodusent. Det har ulike navn i ulike land, og altså Keo i Norge. Pr i dag er det 11 Keo-forhandlere i Norge, og fremdeles i god vekst. Vår butikk i Drammen er imidlertid størst.

– Her har vi nå fem kjøkkenkonsulenter som tar imot kunder i butikken, tegner kjøkken, bad og garderober, kommer på hjemmebesøk og hjelper kundene frem til løsninger som de blir fornøyde med. Vi benytter et tegneprogram som gir kunden anledning til å se sitt nye kjøkken i 3D før de bestemmer seg.

Du er ny daglig leder, hvor lenge har du jobbet CK Interiør?

– CK Interiør AS flyttet fra Nedre Eikervei  til Åssiden i september 2019 og jeg ble ansatt som butikksjef tre måneder senere – i samme øyeblikk som vi byttet navn fra Crown Kjøkken til CK Interiør AS, og hadde en bratt læringskurve for alle detaljer som i sum blir til et funksjonelt og kundetilpasset kjøkken. I hverdagen gjør jeg dette langt mindre enn konsulentene, men grunnkompetansen er god å ha og ikke minst kreativt veldig morsom! Lederrollen krever imidlertid mer fokus på administrative oppgaver og tilrettelegging for at konsulentene kan konsentrere seg om sine oppgaver.

Hvilke muligheter og utfordringer ser du for deres bransje fremover?

– Vi var vel ikke mindre nervøse etter 12. mars i 2020 enn mange andre. Nokså umiddelbart permitterte vi ned til minimal bemanning, meg selv inklusive. Etter to måneder begynte vi å tilbakekalle folk, og fra sommerferien 2020 har vi hatt full bemanning og foretatt nyansettelser. Det har vist seg at «oppussingsbransjene» har vært Covid-vinnere, og vi har tatt en god andel av den utviklingen. Etter flyttingen økte vi omsetningen med 50% i 2020, og foreløpige tall for 2021 viser en ytterligere økning på 34%, så vi er godt fornøyde med den nye butikken.

– Nå står vi foran en tid hvor boligrenten øker, strømprisene øker og generell KPI øker, så vi vurderer hele tiden hva dette kan bety for oss. Heldigvis har vi leverandører som har hatt lavere prisøkning enn mange av konkurrentene våre, så prisene våre er fremdeles gode.

– Videre ligger det en liten trussel i tilgang på hvitevarer. Hele markedet er rammet av mangel på enkeltkomponenter, noen mer enn andre. Her har vi vært utrolig heldige som kjøper mye av hvitevarene våre Nobilia. De selger et så stort sortiment, og er en så viktig kunde for produsentene, at vi i all hovedsak får det vi skal til den tiden vi skal. Her begynner det riktignok å bli mer ustabilt innen enkelte varegrupper, men vi kjenner til at mange har det langt verre enn oss. I et større perspektiv er det allikevel store ut

– Dersom feriepengene igjen skal brukes på utenlandsferier i stedet for oppussing så er det ikke sikkert at vi fortsetter den veksten vi har hatt siden 2019, men vi mener at vi har så konkurransedyktige produkter og god beliggenhet at vi fremdeles ser optimistisk på fremtiden.

Hva skiller CK Interiør fra konkurrentene?

– Her vil jeg spesielt trekke frem Keo. Dette er et sortiment som holder meget høy kvalitet men som prismessig konkurrerer med de rimeligere aktørene i markedet, hvor våre skapstammer er fabrikkmontert, utvalget av fronter formidabelt, beslagsvarene (hengsler og skuffeskinner)  av aller beste kvalitet og hvor absolutt hele kjøkkenet kommer fra samme fabrikk, levert samlet på samme bil. Dette betyr at man ikke må vente på hvitevarer fra en leverandør, benkeplate fra en annen, kummen og blandebatteriet fra en tredje osv. Hele prosessen fra tegning av kjøkken, bestilling og frem til levering / montering ute hos kunden er imponerende strømlinjeformet fra Nobilia.