Det 50.000 kvadratmeter store prosjektet SNØ omtales som ett av de mest innovative kommersielle prosjektene som er blitt gjort i Norge noensinne. Fasadearbeidene, som er utført av selskapet Eiqon, ble en av største utfordringen på anlegget i og med at fasaden skrår innover uten noen rette 90 graders vinkler. Foto: Betonmast

Bygger SNØ-fasade

Det er Lier-selskapet Eiqon som står bak fasaden på det spektakulære prestisjeprosjektet SNØ, et svært så komplisert oppdrag til en prislapp på 40 millioner kroner.

Betonmast signerte for to år siden en 700 millioner kroner stor avtale med Vinterparken om bygging av landets første innendørs skianlegget SNØ på Lørenskog. Det 40.000 kvadratmeter store prosjektet er omtalt som verdens råeste helårsarena for snøopplevelser og ett av de mest innovative kommersielle prosjektene som er blitt gjort i Norge noensinne. 

Arkitektselskapet Halvorsen & Reines visjon var en smeltende isbre, noe som blant annet resulterte et forholdsvis krevende fasadearbeid. Bentonmast valgte til slutt Lier-selskapet Eiqon som leverandør av det kompliserte tømrer- og fasadearbeidet. 

Daglig leder Eiqon Nybygg AS; Aleksandr Gukov(t.v.), daglig leder for Eiqon Fasade AS; Sergejs Maksimenkovs, daglig leder Eiqon; Emil Eiternes; nytilsatt leder av Eiqon Betongbygg AS; Trine Hastad og daglig leder UAB Eiqon Baltic; Ramunas Grudis kan fornøyd spasere langs den ny fasaden til gigantprosjektet SNØ på Lørenskog. 

Stolt gründer

Det ble inngått en avtale til en totalverdi på 40 millioner kroner, og arbeidene med de 6000 kvadratmeterne med fasade, som startet opp i oktober i fjor, ble ferdigstilt  i høst. Daglig leder og gründer bak Eiqon, Emil Eiternes, er naturlig nok stolt over at Lier-selskapet får anledning til å delta i prestisjeprosjekt som dette. 

– Det viser at vi har den kompetansen som er nødvendig i forhold til kompliserte byggverk, og vi er også veldig fornøyd med å kunne levere en samlet pakkeløsning som gjør at oppdragsgiver ikke trenger å benytte seg av en rekke underleverandører, noe som ofte kan vise seg å bli en dyr erfaring, sier Eiternes.

Også det tilhørende servicebygget med kontorer, utstyrsleie, butikker, servering og  treningssenter har fått en flott fasade.

Ny daglig leder 

Bygg- og anleggsentreprenøren Eiqon, som tidligere gikk under navnet Consolvo Overflate, ble startet av Emil Eiternes i 2011. Selskapet eies i dag med over 60 prosent av AF Gruppen som i forrige måned for øvrig kjøpte opp Betonmast for to millarder kroner. Eiqon-konsernet, som har base i dne nye næringsparken på Kejllstad, driver med alt fra råbygg i betong, nybygg, bruer, fasader og tømrerentrepriser til rehabilitering av damanlegg.

Det er totalt 280 ansatte i selskapet fordelt på 200 på bygg og 80 på anlegg. Nylig ble også Trine Hastad ansatt som ny daglig leder for Eiqon Betongbygg. Hastad kom fra stillingen som daglig leder i Trysilhus Flerfamilie AS.