Buskerud teknisk ortopedi endrer navn. – Nye eiere vil hjelpe flere ved bruk av teknologiske løsninger

Buskerud Teknisk Ortopedi ble grunnlagt av Karl-Tomas Lyngroth i 1990. Nå endrer selskapet navn til BT Ortopedi, og får samtidig ortopediingeniørene Audun Hildre Schevik, Christopher Alan Greenway og Nils Botnmark med på eiersiden. Alle tre har mellom 15 og 20 års erfaring som ortopediingeniører. Flere og flere ortopediingeniører i hele verden tyr til 3D-skanning -og printing for å lage hjelpemidler til sine pasienter – og det med god grunn.

Bilde over f.v.: Ingvild Wierli, kontormedarbeider, Ingvar Lennart Beck, daglig leder, Audun Hildre Schevik. Ortopediingeniør, faglig leder (på huk foran), Bent Caspersen, ortopeditekniker, Knut Arne Johannesen, produksjonsmedarbeider, Christopher Alan Greenway, ortopediingeniør  (sittende i stol), Frode Holm, ortopeditekniker, Nils Botnmark, ortopediingeniør, Beathe Smith Herrmannsfeldt, kontormedarbeider.

Buskerud Teknisk Ortopedi ble grunnlagt av Karl-Tomas Lyngroth i 1990. Nå endrer selskapet navn til BT Ortopedi, og får samtidig ortopediingeniørene Audun Hildre Schevik, Christopher Alan Greenway og Nils Botnmark med på eiersiden. Alle tre har mellom 15 og 20 års erfaring som ortopediingeniører.

Satser på 3D-teknologi

Flere og flere ortopediingeniører i hele verden tyr til 3D-skanning -og printing for å lage hjelpemidler til sine pasienter – og det med god grunn. Nils Botnmark var tidlig ute med å omfavne 3D-teknologien, og sørget for at BT Ortopedi investerte i 3D skanner.

– Dette er en revolusjon innen produksjon av ortopediske hjelpemidler. Med 3D skanning -og printing oppnår vi nøyaktig presisjon. Vi sparer tid, og våre pasienter får bedre tilpassede hjelpemidler – for økt mobilitet i hverdagen, sier Botnmark.

Direct Socket – protese på én dag!

Walisiske Chris Greenway var en av de første ortopediingeniørene i Norge som startet med proteseløsningen «Direct socket». Dette er en løsning for legg- og låramputerte der det støpes en protesehylse direkte på pasienten. Med grundig planlegging og riktige forberedelser, kan BT Ortopedi fremstille protese i løpet av én dag.

Metoden er lett reproduserbar, og gir tilnærmet samme resultat hver gang. Fremstilling av proteser på tradisjonell måte er mer tidkrevende fordi det kreves flere målinger og tilpasninger før protesen er klar til bruk.

– Det er en stor fordel at en som nylig har amputert får protese så raskt som mulig. Da har man større sjanse for å lære og gå igjen, sier Chris.

Elektrisk Ortose – et fantastisk hjelpemiddel for mange

En elektrisk ortose kan benyttes av mange pasientgrupper, blant annet pasienter med, hjerneslag, MS og droppfot. Droppfot skyldes en skade i nervene, og er en tilstand der musklene i benet ikke er i stand til å løfte foten og tærne tilstrekkelig når man går. Audun Hildre Schevik hjelper mange pasienter med droppfot.

– Droppfot rammer mange, ofte etter ryggoperasjoner. En elektrisk ortose kan hjelpe dem med å «omskolere» muskler og nerver slik at de kan være aktive. Den elektriske ortosen stimulerer nervene i beinet som igjen aktiverer musklene til å løfte foten. På denne måten får pasienten med droppfot hjelp til å sikre naturlig gangbevegelse, sier Schevik.

Solid omsetningsvekst

BT Ortopedi økte omsetningen fra 2020 til 2021 med rundt 50%. Med nye ingeniører på plass, har selskapet mål om ytterligere vekst.

– Jeg ser svært positivt på fremtiden», sier grunnlegger av firmaet Karl-Tomas Lyngroth. Audun, Chris og Nils er svært kompetente ingeniører. Med disse gutta i teamet har vi ett av Norges ypperste ortopeditekniske fagmiljøer.

– Vi er ikke størst, men vi profiterer på bruk av ny teknologi, entusiasme og utveksling av erfaring og kunnskap mellom ansatte. Slik får våre pasienter gode løsninger og bedret livskvalitet. Det er vår daglige misjon, avslutter Lyngroth.

Har du diabetes? Husk å ta vare på føttene sier ekspertene

Stadig flere opplever å få diabetes. Ekspertene hos BT Ortopedi sier det da er viktig å ta vare på føttene.

Det er mye å håndtere hvis du har diabetes: sjekke blodsukkeret ditt, lage sunn mat, finne tid til å være aktiv, ta medisiner, og gå på legebesøk. Med alt dette kan føttene dine være det siste du tenker på, men daglig pleie er den beste måten å forhindre fotkomplikasjoner.

Omtrent halvparten av alle personer med diabetes har nerveskade. De kan ha nerveskader i alle deler av kroppen, men nerver i føttene og bena er oftest påvirket.
Nerveskader kan føre til at man mister følelsen i føttene. Det er viktig å unngå å få sår, og får man sår, er det viktig å unngå at det blir infeksjon i såret. Det kan i enkelte tilfeller være livstruende eller føre til amputasjon.

Fakta BT Ortopedi

  • Buskerud Teknisk Ortopedi ble etablert i 1990 og har nylig endret navn til BT Ortopedi.
  • Selskapets har hovedkontor og ortopedisk verksted i Drammen og besøksklinikker på Hønefoss, Kongsberg, Notodden og i Ål.
  • Drammensfirmaet fremstiller proteser, ortoser, fotsenger, innleggsåler og korsetter. Firmaet leverer også spesialsko og ortopedisk sydde sko. Hvert enkelt hjelpemiddel tilpasses pasienten individuelt i verkstedlokalene på Åssiden, eller på en av besøksklinikkene.
  • Omsetning i 2021: 21,0 mill. (+50%)

Kontakt BT Ortopedi her