Andreas Gallefoss tar over ledelsen i Mylna

Mylna Gruppen AS har kapret en av motebransjens digitale spisser. 1. mai overtar Andreas Gallefoss (43) som administrerende direktør i Skandinavias største leverandør av treningsutstyr.

Lederskifte i Mylna Gruppen: Andreas Gallefoss (t.v.) tar over som administrerende direktør i Mylna Gruppen når Thomas Weman (t.h.) går over i ny stilling som markedsdirektør. I midten styreleder Torfinn Titlestad. (Foto: Torbjørn Tandberg)

Digital satsing har stått sentralt i Mylna Gruppens jakt på ny sjef etter at det ble kjent at dagens leder, Thomas Weman, ønsket å gå over i en leverandør- og kunderettet rolle som markedsdirektør (CCO) i konsernet.

– Tiden var inne til å hente inn en ny leder for å videreutvikle selskapet, sier Thomas Weman. Han er en av gründerne, og har ledet Mylna Gruppen til å bli Skandinavias største leverandør innen treningsutstyr.

– Digital endring i kundeadferd preger dagens handel. Det stiller nye krav til selskapets forretningsmodell, en utvikling som vil forsterke seg ytterligere i tiden fremover. Mer og mer handler det om å være «online first», uttaler Torfinn Titlestad som er styreleder i Mylna Gruppen.

Styrelederen opplyser at gruppen har mange store prosjekter på gang, er i sterk vekst og i omstilling mot en mer digital forretningsmodell.

– Styret er godt fornøyd med å ha fått Andreas Gallefoss på laget. Han er en digital spiss med den kompetansen, erfaringen og personligheten som Mylna Gruppen med datterselskapene Mylna Sport AS, Treningspartner.no, Traningspartner.se, abilicaonline.dk og X-life.no, nå behøver for å utvikle seg videre, sier styrelederen.

Ny bransje

Den nye Mylna-sjefen er født i Tønsberg, vokst opp i Bergen og bor nå i Asker.

Han kommer fra Varner Gruppen der han i 20 år har hatt ulike roller, sist som sentral i konsernets strategiske utvikling av digitale produkter og strategier. Før det bygget Gallefoss opp ungdomskjeden Urban fra 3 til 36 butikker.

– Jeg ser fram til å ta fatt i ny bransje i en tid da stadig flere mennesker blir opptatt av å ta vare på helsa og som betrakter trening som viktig og meningsfylt, sier Gallefoss. Nå er det old boys-fotball og trenergjerning for barnas fotballag som fyller fritiden for den tidligere spissen på Fyllingens A-lag.

Teknologi og trening

Når Gallefoss nå kan legge teknologi og digital tenkning på toppen av trening og helse, fremstår lederjobben i Mylna som perfekt for ham og for selskapets medarbeidere, samarbeidspartnere og kunder.

– Det er lett å la seg blende av teknologi og nye muligheter, men viktigst er det å forstå kunden og utvikle løsninger som løser problemer eller skaper merverdi for kunden,fastslår Gallefoss.

Han gleder seg til å begynne i Mylna. – Jeg får energi av å jobbe i team med kolleger som er opptatt av å forbedre arbeidsprosesser. Mitt inntrykk er at Mylna har medarbeidere med potensial, kunnskap og vilje til utvikling, sier den nye sjefen for Skandinavias største leverandør av treningsutstyr.

Fakta om Mylna Gruppen:

  • Skandinavias største leverandør av treningsutstyr
  • Datterselskapene Mylna Sport AS, Scatto AS, Treningspartner.no, Traningspartner.se, Abilicaonline.dk og X-life.no vil omsette for ca. 380 millioner kroner i 2020.
  • Største aksjonær er Stykket Invest AS (58,7%)
  • Hovedkontor i Mjøndalen

Kontakt:

Styreleder Torfinn Titlestad, 913 01 741, torfinn.titlestad@gmail.com

Påtroppende adm. direktør Andreas Gallefoss, 915 35 452, andreas@mylnasport.no