Albjerk Bil AS: – Samfunnsansvar er svært viktig

I snart 50 år har Albjerk Bil AS vokst gradvis. Familiebedriften Albjerk Auto ble startet i Tordenskioldsgate i Drammen i 1973 av Kåre Albjerk, far til nåværende eier Wenche Albjerk. I dag har konsernet 4 avdelinger og en årlig omsetning på over 2 milliarder kroner, sier konsernleder Lars-Gunnar Martinsen (bilde). De siste årene har økt fokus på samfunnsansvar gitt nye muligheter til mange, og det utvider vi nå.

Lang historie

Albjerk Auto ble startet i Tordenskioldsgate i Drammen i 1973 av Kåre Albjerk, far til nåværende eier Wenche Albjerk. I snart 50 år har bedriften vokst gradvis, og i dag er konsernets navn Albjerk Bil AS.

Albjerk Bil AS består av bilselskapene Albjerk Bil Drammen AS, Albjerk Bil Lier AS, Albjerk Bil Ringerike AS og Åssiden Bil AS. Sammen er de merkeforhandlere for Volkswagen, Audi, Škoda og Volkswagen Nyttekjøretøy, i tillegg til et betydelig salg av brukte biler.

Samlet har de en årlig omsetning på over 2 milliarder kroner. De leverer rundt 6.500 nye og brukte biler i året ved hjelp av over 240 dedikerte og dyktige medarbeidere.

Kvalitet på arbeidet

– Det har siden starten vært klart at kvaliteten på arbeidet vi gjør for kundene vil være helt avgjørende for om vi lykkes med vårt overordnede mål om å være distriktets ledende på kundetilfredshet, sier konsernleder i Albjerk Bil, Lars-Gunnar Martinsen.

– Vi har i en årrekke fått bekreftet at kundene våre setter pris på den servicen vi yter ved å bli kåret til årets forhandler av flere av merkene våre, flere ganger. Det er samtidig utrolig viktig å utvikle seg videre, og vi jobber kontinuerlig med å forbedre oss, fortsetter Martinsen.

I tillegg til salg av nye og brukte biler er Albjerk Bil en god partner for alle behov knyttet til bilholdet;  

  • Finansiering og forsikring
  • Ruteskift eller –reparasjon
  • Dekk, felger, dekkhotell og annet tilbehør​
  • Service, EU-kontroll og reservedeler
  • Skadereparasjon, bilpleie og smart repair

Bilbransjen er i en rivende utvikling, og levering av elektrifiserte varebiler er rett rundt hjørnet fra Volkswagen. Med firmabilkunder som ønsker elbiler til salg- og administrasjon i tillegg til varebiler, er det viktig for Albjerk Bil å informere bedriftsmarkedet om hvilke modeller de har tilgjengelig, og hva som er leveringstider. I den tiden vi lever er leveringstidspunkt for bil vanskelig å spå, så Albjerk Bil har mye fokus på en god kommunikasjon med de som bestiller bil.

Stort samfunnsansvar

– Samfunnsansvar er noe som er svært viktig for Albjerk Bil. Derfor er vi stolt samarbeidspartner av Kirkens Bymisjon. Gjennom dette samarbeidet gir vi alle mennesker mulighet til å komme tilbake i arbeidslivet, uansett hvilke utfordringer de har møtt på veien. Det gjør godt å være til støtte, og inkludere på denne måten. For noen år siden opprettet vi «Albjerk Ressurs», og det er veldig gledelig at flere som fikk tett oppfølging fra Kirkens Bymisjon nå er ansatt hos oss, og fortsatt følges opp av bymisjonen, sier konsernleder Martinsen.

Vi ønsker å trekke dette samarbeidet videre frem mot 50-årsjubileet til Albjerk Bil i 2023, og er i planleggingsfasen av et opplegg med Kirkens Bymisjon for mer fokus på fysisk fostring sammen med andre bedrifter i Drammensregionen.

– Hvis det er andre bedrifter som er interessert i å se fremover til 2023 og vil være med på et samarbeid rundt trening og gjennomføring av dette, er det bare å ta kontakt med Paal, som er vår nyansatte Key Account Manager, sier Martinsen.

Bilde: Paal Gulliksen Werpen, Key Account Manager hos Albjerk Bil AS

Støtter barneidretten

– Barn og unge er noe Kirkens Bymisjon er opptatt av, så vel som oss. Det å gi en god oppvekst er viktig for barnets fysiske og psykiske utvikling. Skimore Drammen er en helårsdestinasjon, og her er vi godt synlig med «Albjerk Ekspressen» som er skiheisen. Vi kommer til å jobbe enda tettere for å utvikle dette samarbeidet fremover, akkurat som vi gjør med Konnerud IL som har en mengde idrettsgrener og aktiviteter for barn og unge. Dette er en av de største klubbene i Norge, og den største bydelsklubben i Drammen, så det å støtte barneidretten her er en stor glede for oss, sier Paal Gulliksen Werpen.

Posisjonerer seg

Albjerk Bil har en sterk lokal forankring i Drammensregionen og det jobbes aktivt med å ta del i konsolideringen som utfolder seg i bransjen. Vi er nysgjerrige på flere kommersielle satsningsområder i randsonen av vår kjernedrift, sier konsernleder Lars-Gunnar Martinsen. Vi har en klar strategi om å forsterke vår posisjon i regionen, legger han til.

– Albjerk posisjonerer seg mot bedriftsmarkedet ved å ansette Paal Gulliksen Werpen som har over 20 års erfaring fra salg av kapitalvarer til bedrifter. Med sin store interesse for VAG merkene spesielt er han den rette å få på plass inn i teamet vårt, fortsetter Martinsen.

I tillegg til å arbeide aktivt med salg av alle våre merker mot bedriftsmarkedet vil Paal være koordinator/sponsorlink ut mot våre samarbeidspartnere og både delta og ta initiativet til arrangementer på flere arenaer.

Vi gleder oss til å arbeide tett med alle våre samarbeidspartnere i årene fremover sier Lars-Gunnar og Paal i kor.