Vinner av finalen ble Eleni Menti Larsen med konseptet Colic Button. Premien var en gavesjekk på kr. 30.000.- fra DNB til utvikling av idé/foretak og et tilpasset 2-dagers skreddersydd kompetanseprogram.

Vant Start UPP-konkurransen

Fylkesfinalen i Start Upp-Buskerud ble onsdag arrangert hos DNB i Drammen, og Eleni Menti Larsen fra Ringerike gikk til topps.


Start UPP er et samarbeid mellom Etablererveiledningen og DNB. Seks del-finalister fra hele fylket deltok, og de fikk presentere sin forretningsidé for et dommerpanel og rundt 50 tilhørere.

Det ble presentert ideér med høy kvalitet og stor variasjon i type konsept. Og den som vant var pitchet var fra Ringerike, nærmere bestemt Eleni Menti Larsen med konseptet Colic Button. Denne løsningen skal få barn med kolikk til å stoppe å gråte etter kort tid basert på en «summe-lyd» som er tilpasset barnet.

Juryen(fra venstre) sammen med vinneren: Gründer av Grønt Skift AS, Anders Moren Dahl fra Ringerike, gründer av Lydfarge AS, Maaike Visser fra Hallingdal, Fredrik Aronsen fra Kongsberg Innovasjon, Erik Larsen, oppstartslos fra DNB, vinner av fylkesfinalen: Eleni Menti Larsen fra selskapet Colic Button og gründer av Grogro AS Malin Bruset fra Drammen


Fra Røyken&Hurum deltok Lene Dalebråten med konseptet Humlen. Denne ideen går ut på å gi Humler en trygg kube hvor de kan yngle. Produksjonen av kuben er også tenkt å knyttes opp mot fag i lærerplanen.

Mikroalger og barnebøker

Algae Solution SB med Magnus Kristensen fra Kongsberg presenterte et konsept for produksjon av fiskefor basert på mikroalger med høyt innhold av Omega3. Produksjonen skal være både rimeligere og mer miljøvennlig enn hva som er tilfelle per i dag.

Drammen var representert av Tonje Mølsted Kristoffersen fra Create Magic. Hennes konsept er å knytte en serie barnebøker som omhandler tannfeer. I tillegg skal det lages et produkt hvor barna kan legge de melketennene som felles.

Psyktåpen og hytter

Annette Kåseth fra Sigdal presenterte konseptet Psyktåpen. Her er ønske er å lansere en App som samler informasjon som er relatert til Psykisk helse for å gjøre vanskelige spørsmål mer tilgjengelig.

Hallingdal var representert ved Maja Tvedt. Hennes pitch var å bygge hytter i trærne i naturskjønne Skurdalen. Leie av trehytte er tenkt å kombineres med jakt og fiskemuligheter.